Entertainment

Danny Post wint met VVV-Venlo van Almere City

ALMERE CITY FC – VVV-VENLO 0-2

Op vrijdagavond 25 november stond er voor Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma. In het Yanmar stadion waren de Venlonaren te gast bij Almere City FC.

In de opstelling een wijziging ten opzichte van vorige week tegen NAC Breda. Als linkervleugel aanvaller mocht deze keer Torino Hunte beginnen. Verder was Ralf Seuntjens hersteld van de buikgriep afgelopen week en kon dus gewoon starten tegen de Zwarte Schapen.

In de 5eminuut vormde zich het eerste gevaar voor het doel van Delano van Crooij, maar de Venlose doelman stond goed opgesteld en de counteraanval die daaruit volgde was meteen gevaarlijk in het voordeel van VVV-Venlo. Seuntjens gaf een steekpass om Hunte, maar die was helaas net te hard. Een kleine tien minuten in de 14e minuut later bevond Yener Arica zich voor het doel en zijn schot ging net langs het doel van Van Crooij. In de 19e minuut was het de beurt aan de geelzwarten. In een scrimmage zag Vito van Crooij zijn kans schoon en ramde op de kist. Helaas voor alles en iedereen die een geelzwart hart heeft, werd de bal gepareerd door Chiel Kramer.

Het spel begon na een half uur spelen wat meer los te komen. Eerst stond Van Crooij goed op te letten en kon een 1-0 achterstand voorkomen na een schot van Soufyan Ahannach. In de 36e minuut moest Moreno Rutten helaas het speelveld verlaten vanwege een blessure, Tristan Dekker was zijn vervanger en in met hem in de formatie was het twee minuten later raak voor de Venlonaren. VVv-Venlo kreeg een vrije trap op de rand van de 16 en Clint Leemans produceerde een waanzinnig harde knal op het doel. Spijkerhard vloog de bal tegen de touwen: 0-1 voor VVV-Venlo!

Niet veel later werd er gefloten voor de rust, waarin de thee werd verdeeld in de wetenschap dat de Venlonaren met 0-1 voor stonden. De tweede helft begon met dezelfde 22 acteurs die het eerste bedrijf waren begonnen met een gedreven Venlose ploeg. In de 54eminuut kon Leemans, Johnatan Opoku nog niet bereiken met een wippertje over de defensie, maar in de 58e minuut was het wel raak voor de Venlonaren. Dekker ging goed door over de rechterkant en durfde zijn tegenstander op te zoeken, hij keek goed en legde de bal perfect klaar voor Vito van Crooij, die daar wel raad mee wist: 0-2!

Beide ploegen waren op zoek naar een doorbraak, maar deze was niet concreet terug te vinden in deze fase van de wedstrijd. In deze fase van de wedstrijd werden de duels voornamelijk gevoerd op het middenveld en was het moeilijk om een echte vuist te maken. Maar de Venlonaren kwamen nauwelijks in problemen.

Almere City probeerde de aanval te zoeken, maar kwamen niet gevaarlijk voor het doel van Van Crooij. Het duurde tot 84e minuut dat de gastheren uit Almere een behoorlijke kans kregen, maar de poging was een prooi voor onze doelman. De geelzwarten bleven overeind door solide verdedigen en naar 93 minuten voetbal in het koude Yanmar Stadion, vond scheidsrechter Bax het wel genoeg.

Almere City FC – VVV-Venlo 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 38. Leemans(0-1), 58. Van Crooij (0-2).

Gele kaarten: Arica (Almere City FC) Post, Hunte, Dekker, Seuntjens (VVV-Venlo)
Rode kaarten:
Toeschouwers: 2.276

Opstelling Almere City FC
Kramer; Salasiwa, Ramsteijn, Mirani, Quasten (79. Van de Water); Overtoom, Arica, Vet (66. Waalkens); Mac-Donald, Ten Voorde, Ahannach.

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Rutten (36. Dekker); Leemans, Opoku, Post; Hunte (85. Sleegers), Seuntjens (90. Receveur) en V. van Crooij.

 

Share

Leave a Reply